Ελισαβετ Γεωργιου - Λιγα Λογια για μενα

Ελισάβετ Γεωργίου
 • Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, μαθήτρια γυμνασίου ακόμα, το όνειρό μου ήταν να γίνω ψυχολόγος. Στην Γ΄Λυκείου είχα ξεχωρίσει την Κοινωνική Ψυχολογία ως ένα χώρο της ψυχολογίας που επικεντρώνεται στο τρίπτυχο Ατομο-Κοινωνία-Οικονομία και έτσι ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής.
 • Στην πορεία, η σκέψη ότι ο άνθρωπος ξοδεύει το ένα τρίτο της μέρας του αλλά και της ζωής του στον εργασιακό χώρο, με οδήγησε στα μονοπάτια της Οργανωτικής Ψυχολογίας μελετώντας την ανθρώπινη συμπεριφορά στο εργασιακό περιβάλλον. Τότε, παρακολούθησα το μεταπτυχιακό Οργανωτικής και Οικονομικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου ενώ ταυτόχρονα εργαζόμουν στο τμήμα ερευνών αγοράς της εταιρείας ICAP σε θέματα αξιολόγησης και εκπαίδευσης των ερευνητών αλλά και στο συντονισμό των ποσοτικών ερευνών.
 • Η δεκαετία του 2000 με βρήκε ως εργασιακή ψυχολόγο προσανατολισμένη στην παροχή υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού στην KPMG, ειδικεύτηκα στην εξεύρεση και επιλογή στελεχών, στα συστήματα αποδοχών και παροχών και κυρίως στην καθοδήγηση για την επανατοποθέτηση στην αγορά στελεχών που είχαν χάσει τη δουλειά τους.
 • Κομβικό σημείο για μένα, η στήριξη των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους. Από το 2004 που ανέλαβα ως υπεύθυνη για αυτή την υπηρεσία συνειδητοποίησα ότι «ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει» και καλό είναι να είσαι παρόν στη διαδρομή! Ερέθισμα επαναπροσδιορισμού και για μένα λοιπόν.
 • Με αφορμή μια προσωπική απώλεια, είχα ξεκινήσει ατομική ψυχοθεραπεία και άρχισα να ξεσκεπάζω τις προσωπικές μου ανάγκες και όνειρα. Η υπαλληλική σχέση με περιόριζε, ο χώρος των επιχειρήσεων μου άρεσε, όμως …κάτι μου έλειπε. Ο χώρος, ο χρόνος, το χρήμα ή μάλλον το νόημα!
 • Με νέο προσανατολισμό στο άτομο πλέον, εστίασα στο τρίπτυχο Σώμα-Συναίσθημα- Σκέψη. Τότε παράλληλα με την εργασία μου στις επιχειρήσεις, ξεκίνησα το 2006 τα Σαββατοκύριακα να εργάζομαι ως ψυχολόγος στη γενέτειρά μου στο Αργος. Από τις πρώτες μου συνεργασίες ήταν ένας σύλλογος καρκινοπαθών. Δεύτερο κομβικό σημείο για μένα, η στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους, συνειδητοποίησα ότι «το νόημα της ζωής είναι μια ζωή με νόημα». Κατάλαβα ότι το νόημα της ζωής μου είναι να αφήσω να είμαι ο εαυτός μου, να γίνω το καλύτερο που εγώ είμαι και να αξιοποιήσω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου και μπορώ να γίνω συνοδοιπόρος σε όσους επιλέγουν να κάνουν το ίδιο.
 • Δραστικές αποφάσεις, ξεκίνησα το 2008 το 4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψυχοθεραπευτών στο Gestalt Foundation και στο τέλος του 2009 παραιτήθηκα … για να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα!
 • Η αρχή της δεκαετίας του 2010 με βρήκε στο «Be Yourself». Ίδρυσα το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού «Be Yourself» όπου προσφέρω σε άτομα, επιχειρήσεις και άλλους φορείς υπηρεσίες επαγγελματικής καθοδήγησης, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης καθώς και διαχείρισης κρίσεων (όπως απώλεια εργασίας, διαζύγιο, πένθος, ασθένεια).
 • Για μένα το Be YourSelf …είναι μια πρόσκληση- πρόκληση για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να επαναπροσδιορίσουμε το ποιοι είμαστε, να γίνουμε αυτοί που μπορούμε. Το εύρος της εμπειρίας μου με βοηθά να κατανοήσω τα άτομα στο σύνολό τους εστιάζοντας στο κομμάτι που χρειάζονται στήριξη αλλά και συνδέοντας το με όλα τα κομμάτια της ζωής τους. Οι κρίσεις και οι μεταβάσεις είναι το αντικείμενο που θα έλεγα ότι εξειδικεύομαι η με άλλη διατύπωση η προσωπική ανάπτυξη στις αλλαγές της ζωής που βιώνει ο καθένας μας.
 • Σήμερα συνεχίζω να εργάζομαι σε δύο πόλεις, στην Αθήνα και το Αργος συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα της αποκέντρωσης και της επαφής με τη φύση αλλά και διαρκή ενημέρωση και εμπλοκή μου στις εξελίξεις της πρωτεύουσας.
 • Αυτή είναι η 20ετής πορεία εκπαίδευσης και εργασίας μου, όπου σε συνδυασμό με την ενεργή μου ενασχόληση με τον εθελοντισμό, την αγάπη μου για τα ταξίδια, την εξερεύνηση νέων εμπειριών για την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, της αξίες της φιλίας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης, διαμορφώνεται το δικό μου προσωπικό και επαγγελματικό προφίλ.

Επιστροφη