BE POSITIVE

Θετικές Δράσεις Συνεισφοράς στην Κοινότητα

BE POSITIVE
BE POSITIVE
Η Κίνηση Θετικής Δράσης “Be Positive” είναι μια πρόσκληση – πρόκληση να γίνουμε θετικοί, στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις δράσεις μας! Πρόκειται για μια εθελοντική δράση της ψυχολόγου Ελισάβετ Γεωργίου, που προσφέρεται με δωρεάν συμμετοχή και αποτελεί μια έμπρακτη αντίδραση στην απαισιοδοξία και πραγματοποιείται στην Αθήνα και το Αργος.

Στόχος μας είναι η καλύτερη επαφή και σύνδεση με τους ανθρώπους, το μοίρασμα, η προσφορά και η διασκέδαση!

Μότο μας είναι "Οταν οι άλλοι βλέπουν το σκοτάδι εμείς ψάχνουμε το φως"!!

Ετσι δημιουργήθηκε η Κίνηση Θετικής Δράσης “Be Positive” που ξεκίνησε από μια ιδέα τον Οκτώβριο του 2011 και συνεχίζει … να ενώνει όσους θέλουν να σκεφτούν, να μιλήσουν και να δράσουν θετικά σε ότι τους συμβαίνει … να δίνει νέες οπτικές γωνίες της ίδιας πραγματικότητας μέσα από τη διαφορετικότητα των συμμετεχόντων … να μοιράζει πληροφορίες, εμπειρίες και ιδέες δημιουργικής προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι οικονομικό –κοινωνικές αλλαγές.
Που
Απευθύνεται;
Απευθύνεται σε όλους όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή ομάδα όπου μέσα από συζήτηση και βιωματικές ασκήσεις/παιχνίδια θα έχουν την ευκαιρία:
  • να σκεφτούν, να μιλήσουν και να δράσουν ΘΕΤΙΚΑ σε όσα τους συμβαίνουν
  • να μάθουν τρόπους διαχείρισης του άγχους και της ανασφάλειας τους
  • να νιώσουν οτι δεν είναι μόνοι στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και να μάθουν άλλους τρόπους που μπορεί να τους δώσουν μια καινούργια οπτική στις δικές τους αντιδράσεις
  • να μοιραστούν πληροφορίες, εμπειρίες και ιδέες δημιουργικής προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι οικονομικο –κοινωνικές αλλαγές
  • να μάθουν να δέχονται τις αλλαγές στη ζωή τους και να βρίσκουν τις θετικές πλευρές
  • να συναναστραφούν με ανθρώπους που μπορεί να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες αναζητήσεις
Τι έγινε
μέχρι σήμερα
Από τον Νοέμβριο του 2011 ως και τον Ιούνιο του 2015 συστηματικά κάθε 15 μέρες Τετάρτη έγιναν:
  • 65 συναντήσεις έγιναν με φόντο την κρίση και στόχο να δώσουμε μορφή στην αλλαγή που συμβαίνει μέσα μας.
  • 130 ώρες περάσαμε για να γνωριστούμε και να συναντηθούμε στο χώρο, το χρόνο αλλά και στις αγωνίες και τις ελπίδες!
  • 360 άνθρωποι ανταλλάξαμε απόψεις, βρήκαμε παλιούς γνωστούς, γνωρίσαμε νέους φίλους!
Την πρώτη χρονιά αποχαιρετήσαμε το 2011 και καλωσορίσαμε με στόχους και ευχές τον καινούργιο χρόνο. Μιλήσαμε για τις αλλαγές στις εργασιακές και οικογενειακές μας σχέσεις, στη ζωή του ζευγαριού αλλά και στο χαρακτήρα μας. Φορέσαμε στολή τους ρόλους μας και διασκεδάσαμε τις απόκριες, ενώ είδαμε το Πάσχα σαν ένα «πέρασμα» στην προσωπική μας ανάσταση. Αναρωτηθήκαμε γιατί δε με καταβαίνεις όταν απλά …άλλα λέω, άλλα κάνω και άλλα εννοώ! Μάθαμε οτι η αντιμετώπιση της κρίσης γίνεται μέσα από την Αγάπη, την Πίστη και την Ελπίδα! Σε κάθε συνάντηση διαπιστώσαμε οτι …τίποτα δε γίνεται τυχαία, ούτε τα άσχημα ούτε τα ωραία!

Τη δεύτερη χρονιά, με το μότο "αλλάζω σημαίνει άλλα-ΖΩ", στις 12/12/12 γιορτάσαμε το τέλος του παλιού κόσμου αλλά και την αρχή του καινούργιου! Ονειρευτήκαμε, μοιραστήκαμε, εμπιστευτήκαμε! Μιλήσαμε για τη δύναμη των επιλογών μας, αναγνωρίσαμε την αξία μας αλλά τα δώρα της προσφοράς, βρήκαμε τρόπους να πούμε ευχαριστώ και να συγχωρήσουμε τους αλλούς και τον εαυτό μας αλλά και να απολαμβάνουμε τα δώρα που λαμβάνουμε!

Την τρίτη χρονιά, αφήσαμε χώρο και μετρήσαμε το χρόνο, βρίσκοντας τον τρόπο να παίρνουμε απόσταση από … εμένα, εσένα και όσα είναι γινομένα. Αφεθήκαμε στη ροή στο ποτάμι της ζωής και αναζητήσαμε τη γαλήνη στο νου και στην ψυχή εν μέσω θαλασσοταραχής. Ζήσαμε τη μαγεία της παρούσας στιγμής στο νόημα της ζωής. Ακούσαμε τη φωνή της σιωπής και βρήκαμε στη μοναξιά την αξία της μονάδας. Διαπιστώσαμε ότι η συντροφιά μπορεί να παίρνει το χρώμα της φιλίας και του έρωτα στην παλέτα της ζωής. Ανακαλύψαμε ότι ωραίο σημαίνει....ήρθε στην ώρα του και ….τολμήσαμε να ζήσουμε αυτό που μια φορά συμβαίνει! Την τέταρτη χρονιά, ανακαλύψαμε ότι το νόημα της ζωής είναι μια ζωή με νόημα και διαπιστώσαμε ότι οι αξίες μας είναι φάρος στο ταξίδι της ζωής! Θέσαμε στόχους και προτεραιότητες στης ζωής τις δεξιότητες! Γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα, τη νέα χρονιά και τις απόκριες. Αναρωτηθήκαμε πώς η χαρά έρχεται μέσα στην καρδιά.Αναζητήσαμε τις ..50 αποχρώσεις της αγάπης, προτρέποντας όλους « Δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής.. ζήσε χαρούμενα, μπορείς!». Αναφωνήσαμε «Αγαπημένε μου εαυτέ.... σ'ευχαριστώ!». Επιβεβαιώσαμε ότι όταν η έμπνευση συναντά τη δημιουργία... γίνεται ικανοποίηση, ένα συναίσθημα που συχνά προσπερνάμε! Μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή του Ευ Ζήν γίναμε νικητές! Κλείσαμε γιορτάζοντας "4 χρόνια Be Positive... με προορισμό την ευτυχία!"

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήρθαν στην παρέα μας αυτά τα 4 χρόνια, όσους με τα προφορικά ή γραπτά σχόλια τους υποστήριξαν αυτή τη δράση και φυσικά όσους δέχονταν τις προσκλήσεις – προκλήσεις μας!

Τον Ιανουάριο του 2017 η Ομάδα Θετικής Δράσης “Be Positive” ανασυστάθηκε και ξεκίνησε σε ένα νέο πλαίσιο με δράσεις προσφοράς, μοιράσματος και διασκέδασης.

Αν θέλετε και εσείς να λάβετε μέρος στείλτε μήνυμα στο inbox ή επικοινωνήστε στο elisavet.georgiou@gmail.com ή στο 6937343082.