Παρουσιαση της Αλληλεγγυης σαν καλη πρακτικη

No comments

Πριν 12 χρόνια μετά από πρόσκληση της κας Χριστίνας Μπαρλια βρέθηκα σε μια ομάδα 20 γυναικών Καρκινοπαθών που ήρθαν να μιλήσουν σε μια ψυχολόγο.
Τότε κατάλαβα τι σημαίνει γυναίκα, καρκινοπαθής αλλά και ψυχολόγος.
Εκείνο το βράδυ κατάλαβα ότι η ζωή δεν ξορκιζεται με λέξεις αλλά κατακτιέται με αγώνες.

Έμεινα στο Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας “Η Αλληλεγγύη” και αγωνίζομαι να σταθώ με αγάπη και σεβασμό δίπλα στους πραγματικούς αγωνιστές. Έμαθα να αποχαιρετώ ήρωες και μαχητές που με τίμησαν εμπιστευοντας το χέρι τους στην τελική διαδρομή του Γολγοθά τους, έμαθα μιλώντας για το θάνατο να υμνώ τη ζωή. Μου έμαθαν να βλέπω τα σημαντικά της ζωής και να χυνω δάκρυα μόνο για όσα και όσους αξίζουν.

Είδα το Σύλλογο να μεγαλώνει, να προοδεύει και να οδεύει σε δρόμους που η κα Χριστίνα είχε οραματιστεί.

Νιώθω μεγάλη τιμή ως Υπεύθυνη της Ψυχολογικής Υποστήριξης Ασθενών και Φροντιστων αλλά και ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπης του Συλλόγου να εκπροσωπώ το Σύλλογο σε μια τόσο μεγάλη στιγμή. Μια καλή πρακτική που έγινε με στόχο τον εθελοντισμό και την αγάπη για το συνάνθρωπο παρουσιάζεται σε Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ασθενών με Καρκίνο στις Βρυξέλλες. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασα και συντόνισα για τη Φροντίδα μακροχρόνια ασθενών για το οποίο συνεργάστηκαν εθελοντές από τον Ερυθρό Σταύρο και το Γενικό Νοσοκομείο Αργους.

Νέες ιδέες και δράσεις με έμπνευση και συνεργασία φορέων από Ελλάδα και Ευρώπη έφερα στις αποσκευές μου μαζί με το θαυμασμό όλων για το έργο του Συλλόγου μας.

Τα καλύτερα… έρχονται!!!

Προσθεστε ενα σχολιο

Το email σας δεν θα είναι εμφανές. Τα υποχρεωτικά πεδία συμβολίζονται με *

Σχετικες Αναρτησεις