Προγραμμα Ψυχολογικης Ενδυναμωσης των εργαζομενων στον ξενοδοχειακο κλαδο

No comments

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των εργαζομένων στη διαχείριση των συμπτωμάτων σε ψυχολογικό επίπεδο που μπορεί να εμφανίσουν λόγω της πανδημίας, στην πρόληψη του πανικού καθώς και στον κοινωνικό στιγματισμό και τις αρνητικές συμπεριφορές που σχετίζονται με τον COVID-19.Σύμφωνα με την παραπάνω ανάγκη προτείνεται ένα πρόγραμμα που μπορεί να αξιοποιηθεί συνολικά ή τμηματικά σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας.


Το πρόγραμμα εστιάζει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του άγχους που μπορεί να βιώνουν οι εργαζόμενοι λόγω της πανδημίας.


Σε επίπεδο πρόληψης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Συνεργασία με το τμήμα HR του ομίλου προκειμένου να αναπτυχθούν, να διατηρηθούν και να εφαρμόζονται τεκμηριωμένες οδηγίες, ώστε να εξασφαλιστεί η ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων και η πρόληψη πανικού καθώς και να καθιστά σαφές σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ότι οι αρνητικές συμπεριφορές και το κοινωνικό στίγμα, που σχετίζονται με την εκδήλωση της νόσου δεν είναι αποδεκτές. Η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι συμβατή με τις οδηγίες του πιστοποιητικού COVID Shield της TUV Austria.
 • Υλοποίηση ενός webinar που θα υλοποιηθεί στους managers της κάθε μονάδας προκειμένου να εκπαιδευτούν σε τρόπους έγκαιρου εντοπισμού και    διαχείρισης   εργαζομένων    που    μπορεί    να εμφανίζουν έντονα συμπτώματα άγχους λόγω της πανδημίας (φοβίες, κρίσεις πανικού, διαταραχές στον ύπνο, έντονα ξεσπάσματα θυμού, ψυχαναγκασμούς). Το webinar θα έχει διάρκεια 2 ώρες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις σε θέματα που τους απασχολούν. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δε θα ξεπερνά τα 10 άτομα.
 • Υλοποίηση ενός webinar που θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων να το παρακολουθήσουν ώστε να ενημερωθούν για τις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας και που μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια. Το webinar θα έχει διάρκεια 15’, θα είναι μαγνητοσκοπημένο και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν όταν θελήσουν ή οι διευθυντές να το συμπεριλάβουν σε σχετικές με τον COVID19 εκπαιδεύσεις που μπορεί να κάνουν.

Σε επίπεδο διαχείρισης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
 • Για τους διευθυντές των τμημάτων, δυνατότητα προγραμματισμένων ραντεβού, σε όσους το επιθυμούν, για την καθοδήγησή τους στη διαχείριση συγκεκριμένων περιστατικών σε άτομα της ομάδας τους.
 • Για τους εργαζόμενους της επιχείρησηςδυνατότητα προγραμματισμένων ραντεβού, σε όσους το επιθυμούν, για την ψυχολογική τους υποστήριξη στη διαχείριση συγκεκριμένων συμπτωμάτων που εμφανίζουν λόγω της πανδημίας.

Τα ραντεβού μπορούν να γίνουν είτε τηλεφωνικά (viber, WhatsApp) είτε διαδικτυακά (zoom, skype, webexκαι η διάρκειά τους δε θα ξεπερνά τη μια ώρα.
 
Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της επιχείρησης αλλά και να διαφοροποιηθεί ανά μονάδα. Επίσης, μπορεί να υλοποιηθεί μέρος του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας (Ελισάβετ Γεωργίου, τηλ. 6937 343082, e-mail: elisavet@be-yourself.gr)  Be Yourself - Πρόγραμμα Ψυχολογικής Ενδυνάμωσης των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό κλάδο

  Προσθεστε ενα σχολιο

  Το email σας δεν θα είναι εμφανές. Τα υποχρεωτικά πεδία συμβολίζονται με *

  Σχετικες Αναρτησεις